Milyen nyelű szerszámot érdemes vásárolni?

A szerszámok vásárlásánál gyakran felmerül az a kérdés, hogy milyen anyagból készült nyelű verziót érdemes választanunk. A nyél ugyanúgy fontos része a szerszámnak. Anyagának és méretének helyes megválasztása megkönnyíti a munkánkat. Készülhet rugalmas és szívós keményfából vagy üvegszállal erősített műanyagból.

Régóta hozzászoktunk már a fanyeles szerszámokhoz, amelyek görcsmentesek, simára csiszoltak, nyers, festett vagy lakkozott felületűek.

A műanyag nyeleket általában már üvegszállal erősítik meg, és sok esetben könnyebb, rugalmasabb, strapabíróbb és tartósabb mint a fanyél. Másik előnye, hogy kevésbé romlik az állapota, ha nyitott fedelű helyen tároljuk.

Fontos, hogy a nyél ergonomikus kialakítású legyen, csúszásgátló és tapadásbiztos, terhelhető és hosszú élettartamú. Olyan egyedi szempontokat is figyelembe vehetünk, hogy gömbölyű, bemetszett mintájú vagy laposabb része legyen-e, hogy ferde vagy rázkódó felületről ne guruljon le.

A nyelek végén lehet védőfelület fémből vagy akár bőrből, hogy mikor kalapáccsal ütve használjuk védje a szerszámunkat az esetleges eldeformálódásoktól.

Nézd meg a kézi szerszámainak  ezen az oldalon. (Link) Ha bármilyen információra van szükséged, hívj minket bizalommal.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük