Milyen nyelű szerszámot érdemes vásárolni?

Milyen nyelű szerszámot érdemes vásárolni?
Milyen nyelű szerszámot érdemes vásárolni?

A szerszámok vásárlásánál gyakran felmerül az a kérdés, hogy milyen anyagból készült nyelű verziót érdemes választanunk. A nyél ugyanúgy fontos része a szerszámnak. Anyagának és méretének helyes megválasztása megkönnyíti a munkánkat. Készülhet rugalmas és szívós keményfából vagy üvegszállal erősített műanyagból.

Régóta hozzászoktunk már a fanyeles szerszámokhoz, amelyek görcsmentesek, simára csiszoltak, nyers, festett vagy lakkozott felületűek.

A műanyag nyeleket általában már üvegszállal erősítik meg, és sok esetben könnyebb, rugalmasabb, strapabíróbb és tartósabb mint a fanyél. Másik előnye, hogy kevésbé romlik az állapota, ha nyitott fedelű helyen tároljuk.

Fontos, hogy a nyél ergonomikus kialakítású legyen, csúszásgátló és tapadásbiztos, terhelhető és hosszú élettartamú. Olyan egyedi szempontokat is figyelembe vehetünk, hogy gömbölyű, bemetszett mintájú vagy laposabb része legyen-e, hogy ferde vagy rázkódó felületről ne guruljon le.

A nyelek végén lehet védőfelület fémből vagy akár bőrből, hogy mikor kalapáccsal ütve használjuk védje a szerszámunkat az esetleges eldeformálódásoktól.

Nézd meg a kézi szerszámainak  ezen az oldalon. (Link) Ha bármilyen információra van szükséged, hívj minket bizalommal.

Átvételi lehetőségek
További BGS termékek
Milyen nyelű szerszámot érdemes vásárolni?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük